دریافت اپلیکیشن

حد ضرر یا Stop Loss چیست و معرفی انواع آن

ویرا اکسچنج
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 1 دقیقه
حد ضرر یا stop loss

حد ضرر و حد سود یکی از مهم‌ترین مسائل در سرمایه‌گذاری مخصوصا در بازارهای ارز دیجیتال است. حد ضرر به این معناست که سرمایه‌گذار قبول می‌نماید تا آن مبلغ را از دست داده و از ضررهای بیشتر جلوگیری نماید. در اینصورت است که متقاضی قادر است تا حد سود را نیز تعیین نماید. تعیین نمودن حد سود و ضرر قادر است تا به سرمایه‌گذاران در ریسک کردن کمک نماید. در ادامه این مطلب از وب سایت صرافی آنلاین ارز دیجیتال ویرا اکسچنج در ارتباط با صفر تا صد حد سود ضرر برای شما عزیزان توضیحات دقیق و کاملی را ارائه نموده‌ایم.

حد ضرر (Stop Loss) چیست؟

حد ضرر یا Stop Loss به شما کمک می‌نماید تا بتوانید بازه‌ای از قیمت را مشخص کرده تا از ضرر بیشتر معاملات ضررده جلوگیری نمایید. تعیین استاپ لاس یکی از اصلی‌ترین موارد در بازارهای مالی است که باید توجه به شدت ویزه‌ای به آن داشته باشید. شما به عنوان یک معامله‌گر باید بتوانید تا مقدار ریسک و حد ضرر را در بازارهای مالی تعیین نمایید.

حد ضرر یا همان Stop Loss کمک می‌نماید تا در صورت حرکت قیمت برخلاف پیش بینی‌های انجام شده بتواند از ضررهای بیشتر جلوگیری بعمل آورد. اگر بتوانید به عنوان یک معامله‌گر در تمامی معاملات خود به استاپ لاس پایبند باشید قطعا شما می‌توانید موفقت‌های چشمگیری را به دست آورید. استاپ لاس به اختصای SL نیز نامیده می‌شود.

برای درک هرچه بیشتر این موضوع یک مثال برای شما عزیزان بیان می‌نماییم؛ شما یک سهمی را به ارزش 10.000 تومان خریداری کرده و رشد این سهام را تا 12.000 تومان پیش بینی می‌نمایید. در اینصورت لازم است تا حد ضرر خود را نهایتا روی 9.500 تومان تنظیم نمایید. در صورتی که ارزش سهام به کمتر از 9.500 تومان نزول نماید، حد ضرر برای آن فعال شده و اقدام به فروش این سهم خواهیم کرد.

در اینصورت شما قادر خواهید بود تا از ضررهای بزرگتر جلوگیری بعمل آورید.

مهم‌ترین نکات در تعیین حد ضرر یا Stop Loss

در تعیین Stop loss معاملات لازم است تا موارد ضروری زیر را مد نظر خود قرار دهید؛

  • لازم است تا در معاملات کوتاه مدت حتما حد ضرر در محدوده حمایت با موج نزولی قرار گیرد.
  • درصورتی که معاملات و خرید و فروش بلند مدت انجام می‌دهید، تعیین حد ضرر در محدوده حمایتی معتبر از الزامات خواهد بود.
  • توجه نمایید که نباید استاپ لاس را به نرخ خرید سهام نزدیک کنید، چراکه باتوجه به نوسانات زیاد از بازار سهام خارج خواهید شد.
  • پس از تعیین حد ضرر لازم است تا آن را تغییر ندهید.
  • با تعیین استاپ لاس در فاصله زیاد با نرخ خرید سهام سبب افزایش میزان ضرر و زیان شما خواهد شد.
  • حتما پس از شکستن مقاومت یک سهم و تثبیت افزایش نرخ آن لازم است تا حد ضرر را روی محدوده شکسته شده تعیین نمایید.
  • به هیچ عنوان حد ضرر را به نحوی تعیین نکنید که نوسانات عادی قیمت سهم سبب فعال شدن استاپ لاس شوند.
  • برای جلوگیری از کاهش درصد سود خود حتما سعی کنید که استاپ لاس را متحرک در نظر بگیرید
  • در صورتی که در ایران معامله می‌نمایید باید بدانید که در زمان رسیدن قیمت سهم به حد ضرر لازم است تا سفارش فروش سهم را به صورت دستی ارسال نمایید.

معرفی انواع حد ضرر (Stop Loss)

اگر بخواهیم به صورت کلی حد ضرر را دسته بندی نماییم، می‌توانیم آن را به دو دسته زیر تقسیم بندی نماییم. باتوجه به نوسانات شدید قیمت ارز دیجیتال بیت کوین، ارز دیجیتال بیت کوین کش، ارز دیجیتال اتریوم، دوج کوین و ….. افراد مشغول در این بازار استرس زیادی را متحمل شده و از انواع تعیین حد ضرر برای جلوگیری از خسارات مالی زیادتر استفاده می‌نمایند؛

حد ضرر با درصد ثابت

همانطور که از نام آن مشخص است ردر این مدل از حد ضرر یا Stop Loss معامله گران یک درصد ثابتی را مشخص می‌نمایند که در صورت صورت کاهش قیمت سهم به آن میزان، باید سهم را بفروشند.

مثال: شخصی یک سهم را با نرخ 1000 تومان خریده و استاپ لاس آن را 20درصد تعیین کرده است. در صورتی که قیمت سهم نسبت به زمان خرید 20 درصد کاهش یابد و قیمت هر سهم 800 تومان شود باید آن سهم را بفروشد.

حد ضرر متحرک

این نوع از تعیین کردن حد ضرر برای سهام‌هایی مورد کاربرد که نوسانات قیمتی زیادی را تجربه می‌نمایند. در اینصورت بهتر از حد ضرر نیز با توجه به نوسانات قیمتی سهام تغییر داده شود. به این نوع Trailing Stop Loss نیز گفته می‌شود.

استاپ لاس براساس سطوح حمایت و مقاومت

در این روش لازم است تا حد ضرر را متناسب با انواع سطوح قیمتی حمایت و مقاومت تعیین نمایید. این کار کمک می‌نماید تا بتوانید دارایی خود را در زمان‌هایی که قیمت‌‎ به سطح حمایت و یا مقاومت رسد از بازار خارج کرده و جلودار ضررهای بالا شوید.

حد ضرر براساس زمان

تعیین حد ضرر براساس زمان بدین صورت است که شما یک بازه زمانی را تعیین می‌نمایید. با مشخص کردن زمان، سرمایه شما در زمان تعیین شده از بازار خارج می‌شود. در این نوع از معین کردن استاپ لاس قیمت سهم به هیچ عنوان دخیل نخواهد بود.

براساس نوسانات قیمت

شما در این نوع از تعیین استاپ لاس می‌توانید تا قیمت یک ارز را به عنوان شاخص قرار داده و استاپ لاس شما براساس نوسانات قیمتی این ارزها تعیین گردد. این نوع حد ضرر در صورت عدم توجه به نوسانات متوسط قیمت در یک بازه زمانی خاص می‌تواند مفید باشد. توجه نمایید که در این زمینه می‌توانید از ابزارهایی مانند اندیکاتور بولینگر باند استفاده نمایید. این ابزار یکی از محبوب‌ترین ابزارها برای اندازه‌گیری نوسانات قیمتی است.

عوامل تاثیرگذار بر حد ضرر

ریسک پذیری سرمایه‌گذار یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عوامل برای تعیین افق زمانی در سرمایه‌گذاری است. از دیگر عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در این زمینه نیز می‌توان به عواملی مانند خط حمایت با اهمیت، فیبوناچی، امواج الیوت، کف دوقلو، الگوی سرشانه، الگوهای نموداری و سایر موارد دیگر اشاره نمود.

مزایا و معایب تعیین استاپ لاس

یکی از اصلی‌ترین مزایای تعیین حد سود و ضرر، در امان ماندن از نوسانات قیمتی و در امان ماندن از زیان بیشتر شما و همچنین از دست رفتن سود است. اما اگر بخواهیم از معایب آن سخن بگوییم قطعا باید به پایبندی به یک عدد در طی هر شرایطی اشاره نمود. با در نظر نگرفتن و عدم دقت در تعیین حد سود شما می‌توانید خود را از سود بیشتر محروم کرده و یا برعکس این موضوع برای شما رخ دهد و به اشتباه از یک معامله خارج شوید.

آیا می‌توان از حد ضرر چشم پوشی کرد؟

گاهی اوقات لازم یک ضرر کوچک را بپذیرید تا بتوانید یک سود خوب به دست آورید. اغلب سرمایه‌گذاران در شرایطی خاص از استاپ لاس چشم پوشی می‌نمایند و این خب بستگی به میزان تبحر شما و میزان زمان ماندگاری در بازار سرمایه‌گذاری است. پس اگر یک سرمایه‌گذار بلند مدت نیستید بهتر است تا از آن استفاده نمایید. در نتیجه تحقیقات انجام شده اغلب سرمایه‌گذاران بلند مدت از استاپ لاس استفاده نمی‌کنند چراکه قدرت تصمیم گیری آن‌ها را کندتر می‌نماید.

حد سود (Take Profit) چیست؟

یکی از مفاهیم مرتبط با تحلیل تکنیکال، حد سود است. در حد سود، معامله‌گر به دنبال نقطه‌ای برای خروج از سهم می‎باشد. استفاده از آن در تحلیل تکنیکال نیز به عنوان یک استراتژی معاملاتی و مدیریت ریسک خواهد بود. تمامی معامله‌گران و تریدرها قبل از ورود به معاملات، میزان نسبی سود خود را تعیین می‌نمایند. در صورتی که در طی انجام معاملات این سود به دست آمد، از بازار خارج شده و معامله خود را می‌بندند. در نتیجه به راحتی قادر به ذخیره‌سازی سود خود خواهند بود.

اگر یک معامله‌گر هستید قطعا باید به حد سود توجه بسیار ویزه‌ای داشته باشید، چراکه ابزاری به شدت مهم برای مدیریت ریسک در بازارهای مالی است.

آیا حد ضرر برای تمامی معامله گران یکسان است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر، لازم است تا معامله‌گران با توجه به بازار، یک استراتژی مشخص برای خود داشته باشند و بتوانند تا حد ضرر را تعیین کنند.

منظور از نسبت ریسک به ریوارد چیست؟

با استفاده از نسبت ریسک به ریوایدر می‌توان میزان انتظار از ریسک و بازده یک دارایی را با یکدیگر مقایسه نمود.

آیا تعیین حد ضرر می‌تواند خطرناک باشد؟

بله، در صورتی که بازار دارای نوسانات زیادی باشد، تعیین استاپ لاس می‌تواند خسارات زیادی را برای شما به همراه داشته و تبدیل به یک فاجعه شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27ام - بهمن ماه - 1403
اشتراک گزاری مقاله
مقالات مشابه
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: Content is protected !!