معاملات روند در خرید و فروش ارزهای دیجیتال
معاملات روند یک سبک معاملاتی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. معاملات روند از استراتژیهای ترید در بازار کریپتوکارنسی است که در آن تریدرها در روند فعلی بازار وارد معامله میشوند. با استفاده از استراتژی معاملاتی روندی، سود از طریق تجزیه و تحلیل حرکت دارایی در یک جهت خاص به دست میآید. زمانی که قیمت در جهتی خاص، مثلا جهت خط روند صعودی و نزولی در حرکت باشد، به آن روند گفته میشود. تریدرهایی که براساس استراتژی معاملات روند عمل میکنند، با استفاده از تحلیل تکنیکال روند قادر به تشخیص بازار ارزهای دیجیتال هستند و میتوانند در جهت روند وارد معامله شوند و تا مشاهده نشانههای قطعی شکست خط روند در معامله باقی بمانند.
مفهوم روند به طور قطع از اساسیترین و مهمترین اصول تحلیل تکنیکال به شمار میرود. که برای انجام معاملهای موفق، تشخیص جهت روند قیمت و آموزش خط روند برای تریدرها ضروری است. تریدرها در فرآیند معاملهگری با جملاتی مواجه میشوند که آنها را نسبت به یادگیری تحلیل تکنیکال سوق میدهد. این جملات عبارتند از:
- همیشه در جهت خط روند، معامله کنید.
- روند دوست شما است.
- هیچ موقع با روند نجنگید.
- و…
در ادامه این مطلب از سایت صرافی ارز دیجیتال ویرا اکسچنج بیشتر درباره روند معاملات، خط روند نزولی، اعتبار خط روند و استراتژی معاملاتی روندی توضیح خواهیم داد.
معاملات روند چیست؟
معاملات روند یک روش معاملاتی است. از این روش برای استفاده از روند صعودی در معاملات استفاده میشود که در آن قیمت به بالاترین حد، افزایش یا روند نزولی دارد. یک روند (Trend) جهت کلی بازار در یک دوره زمانی مشخص است. به بیانی دیگر، روندها از افت و خیز قیمتها تشکیل میشوند و جهت این افت و خیزها را روند بازار تعیین میکند. این معاملات به صورتی طراحی شدهاند که میتوان از خط روند صعودی و نزولی استفاده نمود. خط روند صعودی مجموعهای از سقف و کفهای بالاتر از همدیگر میباشد و خط روند نزولی مجموعهای از سقف و کفهای رو به پایین است.
معاملهگران روند ضمن بررسی نوسانات بالا و پایین، ابزارهایی همانند انواع خط روند، اندیکاتورها و میانگین متحرک برای شناخت جهت روند و به صورت بالقوه ارائه سیگنالهای معاملاتی مورد استفاده قرار میگیرند. جهت کلی بازار، نیازی به بازه زمانی مشخصی برای تشکیل خط روند ندارد. اما هرچه بازه طولانیتر باشد، روند تشکیل شده اعتبار بیشتری دارد. روندها با رسم خطوطی که به عنوان خطوط روند هستند، شناخته میشوند.
تعریف خط روند صعودی و نزولی در تحلیل تکنیکال
معامله گران، زمانی که یک اوراق بهادار در حال صعود است، موقعیت طولانی را تجربه میکنند. روند صعودی با پایین آمدن نوسان بیشتر و اوج گرفتن بیشتر نوسان نمایان میشود. معامله گران در روند ممکن است ترجیح دهند موقعیتی کوتاه را تجربه کنند تا دارایی آنها روند نزولی داشته باشد. روند نزولی با بالاترین میزان چرخش و کمترین نوسان مشخص میگردد.
معامله گران روند علاوه بر اینکه به بالاترین و پایینترین سطح نوسان نگاه میکنند از ابزارهای دیگری مانند خط روند، میانگینهای متحرک و شاخصهای فنی برای شناسایی جهت روند و ارائه بالقوه علائم تجاری استفاده میکنند. معامله گران برای مشخص کردن جهت روند و زمان تغییر جهت از هر دو روش قیمت و سایر ابزارهای فنی استفاده میکنند.
منظور از تجارت ترند چیست؟
استراتژی معاملاتی روندی براین اساس هستند که یک اوراق بهادار درحال حاضر همان روندی که روند دارد، حرکت میکند. چنین استراتژیهایی عموما به منظور سودآوری یا جلوگیری از ضررهای بزرگ در صورت بروز روند معکوس اتفاق میافتند. معاملات روند بوسیله معامله گران کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت بکار میروند. معامله گران در معاملات روند، حرکتهای قیمت در سایتهای صرافی آنلاین ارزهای دیجیتال را در نمودار مشاهده میکنند. سرمایه گذاران برای روند صعودی باید حرکت قیمت از بالاترین سطح اخیر را مشاهده کنند.
زمانی که قیمت کاهش مییابد، باید از پایینترین سطح، نمودار قیمت پایینتر باقی بماند. این موضوع نشان دهنده این است که حتی اگر قیمت بالا و پایین و در حال نوسان باشد، مسیر کلی روند، صعودی است. همین موضوع درباره روند نزولی اعمال شده و معامله گران بررسی میکنند که آیا قیمت درحالت کلی پایین است یا خیر.
تکنیک های معامله گری بر اساس خط روند
استراتژیهای مختلفی برای معاملات روند وجود دارد. هر کدام از این استراتژیها از شاخصهای مختلف و روشهای اقدام قیمت استفاده میکنند. تمامی این استراتژیها برای کنترل ریسک است که از آنها برای توقف ضرر استفاده میشود. برای روند صعودی، ضرر توقف در زیر پایینترین نرخ نوسان که قبل از ورود اتفاق افتاده است، یا در زیر سطح پشتیبانی دیگر قرار میگیرد. برای روند نزولی یا یک موقعیت کوتاه، ضرر توقف معمولا بالای یک نوسان قبلی یا بالاتر از یک سطح مقاومت دیگر قرار میگیرد. در ادامه به استراتژی معاملاتی روندی اشاره کردهایم:
شاخصهای حرکت در معاملات روند
استراتژیها و شاخصهای حرکت زیادی وجود دارند. یک مثال در رابطه با معاملات روند، ممکن است شامل جستجوی روند صعودی و بعد از آن استفاده از شاخص قدرت نسبی RSI بهمنظور سیگنال ورود و خروج باشد. برای نمونه، یک تریدر ممکن است منتظر رسیدن RSI به زیر 30 و سپس افزایش بالاتر از آن باشد. با فرض سالم ماندن روند صعودی کلی، این موضوع نشان دهنده موقعیت طولانی میباشد. درواقع این شاخص حرکت نشان دهنده عقب ماندن قیمت است. اما اکنون افزایش مجدد، هم تراز با روند صعودی کلی شروع میشود. معامله گر میتواند زمانی که RSI به بالای 70 یا 80 رسید و دوباره به زیر سطح انتخاب شده بازگشت، از آن خارج شود.
خط روند و الگوی نمودار در تحلیل تکنیکال معاملات روند
انواع خط روند در امتداد پایین نوسان در روند صعودی و در امتداد اوج نوسان در روند نزولی ترسیم میشوند. درواقع این خط یک منطقه احتمالی را برای به عقب برگشتن قیمت در آینده را نشان میدهد. برخی از معاملهگرها ترجیح میدهند در روند صعودی قیمت، با پشت سر گذاشتن این روند، به سمت عقب بیفتند.
این معامله گران، الگوهای نمودار را مانند مثلثها یا پرچمها را نشان میدهند که این موضوع نمایانگر ادامه روند بالقوه یک روند میباشد. برای نمونه درصورتی که با افزایش شدید قیمت روبرو شود و یک پرچم یا مثلث تشکیل شود، یک معامله گر برای بیرون آمدن قیمت از الگویی که نمایانگر ادامه روند صعودی است، پیروی میکند.
اکثر اوقات، معامله گران در زمان جستجوی فرصتهای معاملات روند، ترکیبی از این استراتژیها را بکار میگیرند. یک معامله گر ممکن است در پی شکست بوسیله سطح مقاومت باشد تا بیان کند که ممکن است یک حرکت بالاتر شروع شود. اما تنها در صورتی معامله انجام میشود که قیمت، بالاتر از یک میانگین متحرک خاص باشد. قیمت با روند نزولی آغاز میشود. سپس قیمت توسط روند نزولی و بالاتر از میانگین متحرک، افزایش خواد یافت. البته این نشان دهنده افزایش روند نمیباشد. معامله گران ترند معمولا منتظر میمانند تا قیمت قبل از در نظر گرفتن روند صعودی، یک نوسان بالاتر از آن را نشان دهد.
نقاط قوت استراتژی معاملات روندی چیست؟
این استراتژیهای به سبب نیاز به برسی متغیرهای متعدد ممکن است زمانبر و انرژی بر باشد. اما نقاط قوتی همچون ایجاد فرصتهای معاملاتی زیاد، درصدر موفعیت بالاتر در معاملات و نسبت ریسک به پاداش مناسب نیز دارد.
استراتژی معاملات روند چگونه انجام می شود؟
در این استراتژیها شما در تلاش برای تشخیص جهت مومنتوم قیمتها و همراه شدن با روند آن هستید تا بوسیله آن از بازار سود کسب کنید.
بازار دارای چند نوع روند است؟
بازار در حالت کلی دارای روندهای خنثی، صعودی و نزولی است.
استراتژی شکست خط روند چیست؟
در این روش، اگر بازار رمزارزها روند صعودی داشت، خط روند صعودی در نقش خط حمایت است. درصورتی که بازار به این حمایت غلبه کند و یک کندل زیر خط روند بسته شود، به احتمال زیاد روند نزولی میشود. پس از شکست خط روند صعودی، این خط از حمایت تبدیل به مقاومت میشود و اصولا قیمت بار دیگر به این سطح از مقاومت باز میگردد.
استراتژی خط روند خنثی چیست؟
در این استراتژی، قیمت رمز ارزها میان دو سقف و کف قیمتی در نوسان است که باعث تشکیل یک کانال قیمت افقی خواهد شد. نوسان قیمت میان دو سقف و کف قیمتی در این روند، به تشکیل روندهای داخلی کمک میکند. این درصورتی است که معامله گر در سقف معامله وارد و در کف خارج شود. این نوع معاملات کوتاه مدت و کم سود هستند.